Ingat Dejavu ... Rupanya ...

Rasanya macam dah pernah berlaku situasi ni. Fikir balik. Eh, betul. Pernah lalui. Dejavu mungkin tapi mustahil. Fikir semula. Ohhhhh. Lupa yang Astro ulang siaran episod yang sama sebanyak seratus empat puluh enam ribu tujuh ratus tiga puluh sembilan kali. 



Fiqqq memang minat tonton cerita Disney XD. Lebih-lebih lagi kartun Pokemon Black & White. Cerita bersiri. Tapi hari-hari ulang tayang episod yang sama. Daripada waktu puasa hinggalah dah masuk raya yang ke berapa. Hmmm.

Banyak juga kartun yang Fiqqq layan. Phineas and Ferb, Kick Buttowski dan macam-macam lah. Siap boleh hafal dah skrip. Bukan sebab layan banyak sangat kartun tapi banyak sangat ulangan. Kenapa ya Astro? Adakah bayaran bulanan yang dibayar untuk siaran ulangan semata? Dah lah ulang siaran, lepas tu, suka-suka jer ubah rate harga. Halal rezeki Astro.

Fiqqq harap semoga ada satu syarikat baru yang akan masuk line dan beri yang terbaik untuk kepuasan pelanggan.